Справа про розкрадання «гуманітарки»: екскерівниці апарату ХОВА призначили 3,6 мільйона гривень застави

Суд обрав міру запобіжного заходу Вікторії Белявцевій.

Вікторія Белявцева не знаходиться під вартою, проте застава поки що не внесена.

Суд обрав міру запобіжного заходу колишній керівниці апарату Харківської обласної військової адміністрації Вікторії Белявцевій, яку підозрюють у заволодінні 15,2 мільйона гривень при закупівлі курятини для надання гуманітарної допомоги. Прокурори просили для Белявцевої тримання під вартою із правом внесення 15 мільйонів гривень застави, проте суд вирішив обрати меншу суму застави — 3,6 мільйона гривень. Про це пише «Суспільне» з посиланням на адвоката Белявцевої Євгена Ріяко.

«Прокуратура наполягала на заставі у 15 мільйонів гривень. Чому така сума — прокуратура виправдовувала позицію недопоставленим у 2022 році обігом курятини. Ми у суді показали всі слабкі місця цієї справи. Суд нас почув, суд ставив правильні питання прокурору. Звичайно, ми були за те, щоб призначили у цій ситуації мінімальний запобіжний захід. Суд пішов на те, що максимально зменшив заставу, і у нас не 15 мільйонів, а суд зменшив заставу до 3 мільйонів 600 тисяч гривень», —  сказав Ріяко.

Адвокат Ріяко каже, що наразі Белявцева не перебуває під вартою, гроші для внесення застави збирають. За його словами, провини Белявцева не визнає.

«Наша позиція по справі проста — ми хочемо довести, що пані Вікторія була однією з тих, хто залишився у місті та допоміг регіону витримати, вижити. Вона займалася, зокрема, гуманітарним штабом, організацією харчування та задоволенням інших потреб харків’ян, які залишалися у місті на момент початку повномасштабної війни. Вікторія Белявцева діяла в межах покладених на неї обов’язків, жодних злочинів не вчиняла. У тому хаосі, який був, вона робила усе, що було максимально важливо. До того, ми будемо боротися за те, щоб встановити, що насправді відбулося, хто насправді винний, якщо відбувся злочин», — зазначив Ріяко.

Як писав KharkovNEWS.info, 13 лютого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили факт заволодіння понад 15 мільйонами гривень при закупівлі «гуманітарки» у Харкові у 2022 році. Підозру оголосили Вікторії Белявцевій, яка була керівником апарату ХОВА до минулого тижня. У день повідомлення про підозру її звільнили.

Джерело

Новости Харькова