Головні новини Харкова 25 квітня: затримали зрадника, наслідки обстрілів

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

10:04

Батьки колишнього українського строковика “підбили” його наводити удари по Харківщині

СБУ затримала ймовірного зрадника, який, за версією слідства, відслуживши в Силах оборони, пішов працювати на ФСБ, а потім намагався тікати з Харківщини через лінію фронту. На такі дії його загітували батьки.

“Як встановило розслідування, російським інформатором виявився колишній строковик однієї з військових частин Сил оборони, який напередодні звільнення в запас пішов на співпрацю з фсб. До такого “кроку” його спонукали батьки, які проживають на тимчасово окупованій території на сході України та перебувають у полі зору російської спецслужби”, – повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його інформацією, спираючись на дані зрадника, росіяни планували завдати ударів по цивільній інфраструктурі одного з прифронтових міст Харківської області. А сам колишній строковик мав би втекти через лінію фронту. Але йому не дали цього зробити військова контррозвідка СБУ та підрозділи ЗСУ. Докладніше.

08:39

Армія РФ викликала п’ять пожеж на Харківщині за добу – ДСНС

Пожежі через обстріли окупантів із РФ виникли у трьох районах — Харківському, Ізюмському та Куп’янському, повідомила пресслужба ГУ ДСНС України в Харківській області. У Липцях уночі горів приватний будинок на площі 200 кв. м. У селі Кругляківка – також приватний будинок на площі 150 кв. м. А в с. Глушківка – автомобільний легковий причіп. Також протягом дня 24 квітня пожежі через обстріли гасили в Куп’янську та в селі Новоплатонівка Борівської громади.

08:23

Синєгубов повідомив про наслідки обстрілів Харківської області за добу

Потерпілих у регіоні за добу немає. Ворог обстріляв із мінометів та артилерії не менше 15 населених пунктів. Також били з РСЗВ, скидали керовані авіабомби. Є руйнування. Подробиці повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

08:09

Увечері та вночі росіяни били по Харківщині з РСЗВ і скинули КАБи

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що під ударом РСЗВ було село Слобожанське Харківського району, авіабомби вночі скинули на Кругляківку та Глушківку Куп’янського району. Детальніше.

07:16

Генштаб повідомив про авіаудари по чотирьох населених пунктах Харківщини

Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні поінформував: авіаційні удари отримали населені пункти Веселе, Білий Колодязь, Вовчанськ та Кирилівка Харківської області.

“На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито одну атаку в районі населеного пункту Берестове Харківської області”, – повідомили в Генштабі.

07:00

Вночі тривоги оголошували через активність ворожої авіації

Вночі в Харкові повітряну тривогу оголошували двічі: з 00:56 до 01:51 та з 04:42 до 04:44. Обидва рази Повітряні сили ЗСУ попереджали про активність російської тактичної авіації.

Уже під ранок ракетну небезпеку оголосили в сусідніх Сумській та Полтавській областях, але на Харківську тривога не поширилася. За повідомленнями Повітряних сил, цілі рухалися в бік Миргорода, Києва та Черкаської області. В останній чули вибух, після чого о 06:44 у всіх регіонах країни дали відбій. Нічного нальоту “шахедів” не було.

Джерело

Новости Харькова