37% заяв про пошкоджене житло внаслідок війни надійшло з Харківської області — Олена Шуляк

За інформацією: Суспільне Харків.

Північна Салтівка у Харкові, квітень 2024 року. Суспільне Харків

Харківська область є одним з лідерів в Україні щодо звернень по компенсації за пошкоджене чи зруйноване житло внаслідок збройної агресії РФ.

37% заяв, які надійшли до програми "єВідновлення" про пошкоджене майно під час війни, саме з Харківщини, сказала на брифінгу 20 квітня народна депутатка та голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

"Харківська область залишається "сумним лідером" за кількістю поданих заяв за пошкоджене та зруйноване житло. Це говорить про те, що найбільша кількість українських сімей сьогодні подають заяви саме з Харківської області. 37% за пошкоджене житло приходяться саме на Харківщину. З державного бюджету, з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на пошкоджене житло було направлено 2,1 млрд гривень", — зазначила нардепка.

Керівник обладміністрації Олег Синєгубов під час брифінгу зазначив, що у регіоні пошкоджені чи зруйновані внаслідок бойових дій 5 тис. об'єктів.

"У нас реалізуються понад 80 проєктів в області щодо відновлення житлового фонду на суму понад 3 млрд гривень. Ця робота не зупиняється. Розробляємо проєкти", — сказав начальник ОВА.

Читати ще

Читати ще 9 ударів та збитки у мільярд гривень: яких руйнувань зазнала харківська ТЕЦ-5 через влучання російських ракет

Новости Харькова