Колаборантка оформлювала жителям Харківщини «матеріальну допомогу» від росіян

Жінка пішла працювати у відділ ПФ в окупованому Куп'янську-Вузловому.

Жінка допомагала мешканцям оформити так звану «фінансову допомогу» від Росії.

Слідчі оголосили підозру 52-річній жительці селища Куп’янськ-Вузловий, яка під час окупації добровільно працювала на загарбників. За даними слідства, у серпні 2022 року жінка влаштувалася до так званого «отдела обслуживания граждан отделения Пенсионного фонда Купянского района». Вона стала «главным специалистом» цього відділу.

«Колаборантка переважно займалась прийомом заяв щодо надання так званої «матеріальної допомоги» від окупаційної адміністрації, а також забезпечувала виготовлення тимчасових посвідчень, які використовувались мешканцями для отримання цієї допомоги», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Колаборантка працювала на росіян до деокупації міста, потім утекла на непідконтрольну територію. Підозру їй оголосили за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Якщо її провину доведуть у суді, їй загрожує від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без. Зараз ухвалюють питання про оголошення колаборантки у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, водій шкільного автобуса допомагав росіянам із ротаціями на Харківщині. Чоловік сам запропонував допомогу окупантам, коли ті захопили селище.

Джерело

Новости Харькова