Терехов пояснив, чому у Харкові не дотримуються графіків вимкнення світла та яке обладнання потрібне місту

За інформацією: Суспільне Харків.

Ігор Терехов. Фото: Валерія Ємець/Суспільне Харків

У Харкові не витримуються графіки вимкнення світла, розроблені обленерго та "Укренерго" через перевантаження енергетичної системи.

Про це 20 квітня під час брифінгу після зустрічі з іноземною делегацією сказав міський голова Ігор Терехов.

"Сьогодні дуже серйозна ситуація, яка склалася по місту в енергетичній галузі. Є великий дефіцит енергетики. Ми всі відчуваємо це. На жаль, ті графіки, які складені обленерго спільно з "Укренерго", не витримуються. Ми розуміємо, що це об'єктивно, бо є перевантаження енергетичної системи. Є дефіцит", — сказав міський голова.

За його словами, для підготовки до нового опалювального сезону та стабілізації ситуації з електропостачанням Харків потребує обладнання, яке не виробляють в Україні.

"Йде війна, легко нам не буде, але ми зробимо все можливе, щоб підготувати Харків до опалювального сезону. Зробити так, щоб у Харкова постійно була електроенергія. Ми розробили серйозний план дій. Ми його не можемо висвітлювати з міркувань безпеки. Ми маємо надію, що нас будуть підтримувати, бо нам потрібне те обладнання, яке не випускається в Україні. Ми розуміємо, як та що робити, щоб забезпечити Харків електропостачанням за наявності цього обладнання, як зробити так, щоб у нас була власна система теплопостачання, щоб ми пройшли опалювальний сезон", — сказав Ігор Терехов.

Читати ще

Читати ще 9 ударів та збитки у мільярд гривень: яких руйнувань зазнала харківська ТЕЦ-5 через влучання російських ракет

Новости Харькова