Через обстріли Харківщини загинув чоловік

У регіоні пошкоджені будинки, автівки та ферма.

За добу загинула одна людина, ще восьмеро постраждали.

Минулої доби російські окупанти обстріляли з артилерії та мінометів близько 15 населених пунктів Харківської області, зокрема Синьківку, Степову Новоселівку та Петропавлівку. З авіації били по Піщаному, Дергачах, Високій Ярузі, Липцях, Огірцевому та Водяному. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Уранці 26 квітня росіяни вдарили по Липцях (Харківський район). Через удар керованими авіабомбами було пошкоджено два будинки. За десять хвилин загарбники атакували місто Дергачі. Постраждали 4-річний хлопчик, 5-річна та 16-річна дівчинки та 52-річна жінка. У місті пошкоджено дев’ять приватних будинків.

О 12:30 здійснили обстріл села Сотницький Козачок у Золочівській громаді (Богодухівщина). Російський дрон поцілив в автівку. Постраждали два волонтери — 56-річний чоловік, його 54-річна дружина, а також їхній 19-річний син.

Увечері обстрілювали село Шестакове у Чугуївському районі. Росіяни з авіації вдарили по території сільгосппідприємства, влучання зафіксовано у будівлю ферми. Пошкоджень зазнала цивільна машина. Унаслідок удару постраждав 42-річний чоловік.

О 21:40 били по Липцях, була пошкоджена газова труба. За сорок хвилин здійснили обстріл Вовчанська, там загинув 67-річний чоловік.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, минулої доби російські військові десять разів наступали на Куп’янському напрямку, у тому числі біля двох сіл у Харківській області.

«На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 27 квітня росіяни обстріляли медкомплекс у Харкові, де знаходилося понад 1000 людей. Під обстріл потрапив Салтівський район.

Джерело

Новости Харькова