СБУ повідомила про підозру начальнику-поліціянту з Ізюму

Місцевий житель швидко пішов на "підвищення" у владі окупантів.

СБУ повідомила про підозру чоловіку, який очолив відділення «народної поліції» під час окупації Ізюму.

Чоловік добровільно вирішив співпрацювати із окупантами улітку 2022 року. За це він отримав “посаду” у так званій «народній поліції». Спочатку йому запропонували очолити відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків, а згодом підвищили до в.о. начальника «Ізюмського відділення поліції № 2».

За даними пресслужби Харківської обласної прокуратури, із 2015 року чоловік працював на різних посадах у місцевому суді, але в 2020 році звільнився і з тих пір був офіційно безробітним.

«Обіймаючи псевдопосаду, зловмисник чергував на блокпостах, де перевіряв документи громадян та оглядав транспортні засоби, приймав участь у незаконних обшуках місцевих мешканців. Також він допитував місцевих мешканців, щоб отримати необхідну інформацію для окупаційної адміністрації. Встановлено, що чоловік агітував до співпраці з незаконним органом та особисто відбирав кандидатів на роботу у незаконному правоохоронному органі», — повідомив речник УСБУ Харківської області Владислав Абдула. 

Напередодні деокупації колаборант утік з Ізюма разом із російськими загарбниками і дотепер переховується від слідства. Йому заочно повідомили про підозру за ч.7 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Якщо його провину доведуть, йому загрожує від 12 до 15 років тюрми.

Як писав KharkovNEWS.info, водій шкільного автобуса допомагав росіянам із ротаціями на Харківщині. Чоловік сам запропонував допомогу окупантам, коли ті захопили селище, а потім утік.

Джерело

Новости Харькова