Росіяни обстріляли медкомплекс у Харкові, де знаходилося понад 1000 людей

Уночі били по Салтівському району.

У медкомплексі, який обстріляли загарбники, знаходилися понад 1000 пацієнтів та співробітників.

Уночі 27 квітня російські окупанти вдарили по Салтівському району Харкова. У місті було чутно два вибухи. Перший вибух пролунав о 00:31, за дві хвилини стався другий. Як повідомив мер Харкова Ігор Терехов, росіяни обстріляли медкомпекс. Обстріли здійснили ракетами, вони влучили у землю. Унаслідок обстрілу постраждала одна людина. 

«Під ударом опинився медкомплекс, у корпусах якого на момент ракетного обстрілу знаходилося більше тисячі осіб — 900 пацієнтів і дві з половиною сотні персоналу. На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу — в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих. Є одна поранена людина, ступінь — легкий», — розповів Терехов.

На території медкомплексу через вибухові хвилі повилітали шибки у кількох будівлях, пошкоджені дахи, електролінії, водогін та інші інженерні комунікації.

За інформацією начальника Головного управління Нацполіції у Харківській області Володимира Тимошка, окупанти стріляли по Харкову із зенітно-ракетного комплексу С-300. Під ударом опинилася психіатрична лікарня. Постраждала людина — це жінка 54 років. У лікувальному корпусі психіатричної лікарні на момент обстрілу знаходилися 60 пацієнтів і п’ятеро співробітників.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що обстріляна була Харківська обласна клінічна психіатрична лікарня №3.

Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, востаннє росіяни били по Харкову уночі 24 квітня. На території Шевченківського району впала ракета С-300, вона влучила у землю. Було пошкоджено скління та зовнішнє оздоблення трьох багатоквартирних будинків, двох офісних будівель, трьох нежитлових будинків, а також газова магістраль. Через удар постраждали шестеро людей.

Джерело

Новости Харькова