Двоє ремонтників наводили російські КАБи на позиції ЗСУ під Харковом — СБУ

За інформацією: Суспільне Харків.

Підозрюваний у зборі даних про ЗСУ на замовлення РФ, квітень 2024 року. СБУ

У Харкові викрили двох чоловіків, яких в СБУ називають агентурною групою російської розвідки. За даними слідства, 45- та 57-річні ремонтники збирали для РФ інформацію про позиції української армії та корегував вогонь по мобільних вогневих групах, що знищують російські "Шахеди".

Про це 26 квітня повідомили пресслужби СБУ та Харківської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що чоловіки працювали на РФ з лютого 2024 року.

"План фігурантів полягав у наступному. Вони поодинці їздили по Харкову і наближених населених пунктах, приховано збираючи відомості про розташування позицій української армії та техніки. Крім того, вони вишукували по місту мобільні вогневі групи по знищенню безпілотників", — сказано у повідомленні прокуратури.

Підозрюваний у зборі даних про ЗСУ на замовлення РФ, квітень 2024 року. СБУ

За даними СБУ, інформацію вони передавали знайомому, який у 2014 році виїхав до тимчасово окупованого Донецька та приєднався до спецназу російських військ.

"Саме він мав передати спецслужбі рф актуальні координати для підготовки авіаудару по Харківщині. Однак, Служба безпеки дізналася про плани ворога ще на початковому етапі розвідувальної діяльності цих агентів. Це дозволило покроково задокументувати фігурантів та провести комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ", — кажуть в СБУ.

45-річному чоловіку повідомили про підозру за фактом державної зради, 57-річному — у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ. Обох взяли під варту.

Читати ще

Читати ще Колишній строковик працював на ФСБ і на Куп’янському напрямку хотів втекти на позиції росіян — СБУ

Новости Харькова