Як виглядає психіатрична лікарня у Харкові після обстрілу (фото)

Ракети залишили великі вирви.

Через обстріл постраждала жінка.

Уночі 27 квітня росіяни били по Салтівському району Харкова із зенітно-ракетного комплексу С-300. Під удар потрапив медкомплекс. Близько 00:40 дві ракети влучили у землю на території Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3. Їх запустили з території Бєлгородської області.

«Одна з ворожих ракет влучила біля харчоблока, інша — в декількох метрах від відділення, в якому знаходилось 60 пацієнтів та 5 осіб персоналу», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Унаслідок удару постраждала 53-річна жінка, вона отримала легкі поранення. За інформацією начальника Слідчого управління Головного управління Нацполіції Харківщини Сергія Болвінова, через удар пошкоджень зазнали вікна, дах, харчоблок і один із корпусів лікарні. Усього на території медкомплексу перебували під час обстрілу 1150 людей.

«Загалом же на території всього медкоплексу в момент обстрілу було близько 900 пацієнтів та 250 медичних працівників. У 54-річної жінки різані рани від скла і травма голови. На місці влучання воронка, пошкоджено водопровід та лінії електроживлення», — розповів Болвінов.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура ПопереднійНаступний

Джерело

Новости Харькова