Співробітниця харківського метро отримала підозру за виправдовування збройної агресії Росії

Жінка підтримувала Росію у розмовах із колегами.

Жінка називає збройну агресію Росії проти України громадянським конфліктом та заявляє, що до війни призвело бажання України бути у НАТО.

Слідчі оголосили підозру 51-річній жительці селища Хорошеве, яка працює у Харківському метрополітені на посаді чергового станційного поста централізації. За даними слідства, жінка висловлювалася під час роботи на підтримку Росії. Вона підтримувала дії Росії, коли розповідала колегам про АТО та ООС.

«Вона намагалася переконати колег, що проведення АТО і ООС у Донецькій і Луганській областях — це внутрішній громадянський конфлікт. Жінка публічно казала: «Подожди, а как Украина свои войска начала использовать в Донбассе против украинского народа, хотя Конституцией запрещено. Не будем на россию рассказывать, давай с Украиной разберемся. Тебе как это, нормально?», — повідомили у Харківській обласній прокуратруі.

Окрім цього, жінка заявляла, що війна почалася через те, що Україна хоче стати членом НАТО, і Росія протистоїть Заходу. Винною у війні називала не Росію, а Євромайдан.

«Працівниця метрополітену висловлювала думку про те, що російська агресія була викликана діями української влади, яка прийшла на зміну режиму колишнього президента-втікача, та взяла курс на членство України в НАТО, що призвело до війни. Жінка повторювала тези російської пропаганди про те, що рф протистоїть «колективному Заходу» та «світовому уряду», який спровокував цю війну, у той час як Україна — лише поле бою, на якому США планують воювати «до останнього українця», — розповіли у прокуратурі. 

Підозру жінці склали за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії Росії проти України, представлення збройної агресії Росії проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, вчинене службовою особою) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янин отримав другий вирок за любов до Росії у соцмережах. Житель Харкова вихваляв Росію у соцмережах, хотів утекти від правосуддя до Росії через Запоріжжя та агітував співкамерників підтримувати країну-агресора.

Джерело

Новости Харькова