Пацієнтів обстріляної лікарні у Харкові не переводитимуть до інших медзакладів

Людей перерозподілили по інших відділеннях лікарні.

На місці удару відновлюють комунікації та закривають контури вікон.

Пацієнтів Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3, яку уночі 27 квітня обстріляли росіяни, не будуть переводити до інших медзакладів. Їх перерозподілили із пошкоджених корпусів по інших будівлях лікарні. Про це пише «Суспільне» з посиланням на заступницю начальника Харківської обласної військової адміністрації Олену Логвинову.

«Враховуючи специфіку закладу, ми не маємо можливості перерозподілити пацієнтів по інших лікувальних установах Харкова та області, тому пацієнти перерозподілені між відділеннями цього закладу. Задача — якомога швидше відновити комунікації», — пояснила Логвинова.

Комунальники та енергетики відновлюють електро- та водопостачання на території психіатричної лікарні. Запас води медзаклад має, також туди доставляють наразі воду. На сьогодні харчування для пацієнтів є, завтра їжу надасть благодійна організація. У лікарні потрібно закрити контури близько 200 вікон.

«Світла немає у тих корпусах, поблизу яких було влучання. Пацієнтів перерозподілили по інших корпусах, тому проблем немає. Вода є у резервуарах, також організована доставка води», — сказала Логвинова.

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 27 квітня росіяни обстріляли медкомплекс у Харкові, де знаходилося понад 1000 людей. Під обстріл потрапив Салтівський район. Дві ракети влучили у землю на території Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3. Їх запустили з території Бєлгородської області.

Джерело

Новости Харькова