Росіяни вигадали фейк про наркокур’єра для тероборонців із Харківщини

Засудженого закладника видали за наркокур'єра для військових.

Росіяни вигадали новий фейк про українських військових.

У російських Telegram-каналах розповсюджують неправдиву інформацію про те, що у Харкові затримали наркокур’єра, який нібито постачав наркотики бійцям 113-ї окремої бригади територіальної оборони. Пропагандисти стверджують, що слідчі тривалий час намагалися з’ясувати канал розповсюдження наркотиків, через які начебто більшість тероборонців «перебували у неадекватному стані».

«Курьером оказался 33-летний мужчина, которого приговорили к 10 лет лишения свободы с конфискацией имущества. Судя по всему, скоро 113 бригада теробороны будет недееспособна: у боевиков начнется ломка в следствие отсутствия очередной дозы наркотиков», — заявляють росіяни.

У Центрі протидії дезінформації зазначили: поширювана росіянами інформація є фейковою. Російські пропагандисти використали для свого фейку повідомлення Харківської обласної прокуратури від 25 квітня про чоловіка, якого ще у 2021 році впіймали на наркотиках, проте жодної мови про тероборонівців у ньому немає. Це — 33-річний чоловік, який три роки тому вирішив заробляти на наркотиках. Він розкладав згортки з наркотиками по місту. Йому оголосили вирок.

«Під час судового розгляду обвинувачений вину не визнав і наполягав на тому, що не мав на меті збувати психотропи. Однак доказів, наданих стороною обвинувачення, виявилось достатньо для винесення Київським районним судом м. Харкова обвинувального вироку. Наразі триває строк на апеляційне оскарження», — повідомляли у прокуратурі.

Центр протидії дезінформації наголосив: такими фейками росіяни намагаються дискредитувати тероборонівців Харківщини та викликати паніку і в бійців, і у населення.

«Систематичні фейки російських пропагандистів про військових 113 ОБрТрО вказують на те, що бригада якісно виконує свою роботу із захисту держави, а тому рашисти всіма способами намагаються її дискредитувати, нав’язуючи військовим образ «наркозалежних». Мета цієї кампанії — посіяти зневіру та панічні настрої як серед бійців бригади, так і серед цивільного населення Харківщини, яке вони захищають», — пояснив Центр.

Скрин: Центр протидії дезінформації

Як писав KharkovNEWS.info, раніше росіяни поширили фейкову інформацію про те, що нібито 113-та бригада погано забезпечена тоді, як інші бригади мають краще забезпечення та ставлення до них Офісу президента.

Джерело

Новости Харькова