Повітряні сили знищили два російських «шахеди», що прямували на Харків

Уночі країну атакували ракетами та дронами.

Окупанти запустили дрони з Краснодарського краю.

У ніч на 21 лютого росіяни атакували Україну ракетами та ударними безпілотними літальними апаратами типу «шахед». Із Ростовської області запустили зенітну керовану ракету С-300 та чотири крилаті ракети Х-22, з Бєлгородської — керовану авіаракету Х-59, з міста Приморсько-Ахтарськ Краснодарського краю вилетіли 19 «шахедів». Українські захисники знищили ракету Х-59 та 13 дронів.

«В результаті бойової роботи знищено керовану авіаційну ракету Х-59 на Полтавщині та 13 із 19-ти «шахедів» у межах Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей. Частина із шести не уражених ворожих БпЛА не досягла своїх цілей. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України», — розповіли у командуванні Повітряних сил Збройних сил України.

У 15-му мобільному прикордонному загоні «Сталевий кордон» повідомили, що у Харківській області були знищені два російських «шахеди».

«Прикордонники бригади Гвардії наступу «Сталевий Кордон» продовжують ефективно охороняти українське небо та знищувати ворожі БПЛА. Так, сьогодні вночі мобільні вогневі групи 15 мобільного прикордонного загону виявили та знищили 2 ворожих БПЛА типу «Шахед», які направлялись в бік Харкова», — розповіли у «Сталевому кордоні».

Як писав KharkovNEWS.info, увечері 20 лютого окупанти обстріляли село Петропавлівка. Російський дрон-камікадзе влучив у цивільний автомобіль, загинули двоє чоловіків та постраждала жінка.

Джерело

Новости Харькова