Енергетики відновили електропостачання у зруйнованому селі Харківської області

У селі живуть дві родини, приїжджають дачники.

До Бражківки Оскільської територіальної громади повернулося світло.

Електрики у населеному пункті не було з лютого 2022 року. Це село, а також сусідні Довгеньке та Сулигівка знаходились на лінії фронту, тож руйнування  великі.

«Тут було побито все: підстанція, опори, дроти — не залишилося майже нічого. Спочатку ми відновили підстанцію, потім почали ремонт ліній. Встановили 10 високовольтних опор та 30 низьковольтних по селу, замінили пошкоджені проводи», — розповів в.о. старшого майстра Ізюмського РЕМ Віталій Борщ.

До війни в Бражківці було 58 родин, зараз повернулися дві сім’ї, час від часу приїздять дачники. Люди ремонтують свої будинки та саджають огороди. 

Як кажуть енергетики, руйнування в Оскільській громаді — одні з найбільших в Харківській області. Тому навіть із залученням додаткових ремонтних бригад обленерго з інших районів заживити швидко всі села громади не вийде.

Як писав KharkovNEWS.info, уже місяць в області діють графіки погодинних відключень електрики упереміш із аварійними. Через руйнацію енергетичної система та дефіцит генерації електроенергії у домівках харків’ян часто не буває світла по 3-6 годин, а подекуди й більше.

Джерело

Новости Харькова