Харківська область отримала 50 генераторів різної потужності

Генератори та пауербанки передають державним підприємствам та установам.

Регіони України продовжують везти допомогу жителям Харківської області.

Черкаська область передала Харківщині 54 генератори, акумулятори, павербанки та паливо. Допомогу привіз у Харків начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

«Наші громади, всі райони долучилися до допомоги Харківщині. Ми практично за два дні зібрали таку досить потужну допомогу, привезли 54 генератори, акумулятори, павербанки, паливо. Ми від Черкащини обов’язково із задоволенням будемо допомагати. Чим стійкіша Харківщина, тим стійкіша Україна. В єднанні ми переможемо», — зазначив Табурець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимкнути ліфт, увімкнути генератор. Харків в очікуванні енергетичної допомоги

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов пояснив, що через російські обстріли по енергетичній інфраструктурі Харківщина залишалася без електропостачання на кілька днів, тому зараз необхідно сформувати запас альтернативних джерел енергопостачання.

«Допомога, яка була надана, дуже важлива для нас, тому що ми, дійсно, були майже дві доби у повному блекауті. Тому зараз маємо повністю підготуватися, щоб мати резерв для нашого населення. Головне, що люди наші відчувають, що вся країна нам підставляє плече. Тому дуже дякуємо вам», — сказав Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, в Україні проходить акція «Подаруй світло Харкову». Регіони доправляють до Харкова потужні трансформатори та спецобладнання, аби забезпечити безперебійну роботу критичної інфраструктури міста. За останні тижні Харківська область отримала понад 1000 генераторів різної потужності від дев’яти регіонів — Херсонщини, Вінниччини, Тернопільщини, Хмельниччини, Київщини, Волинської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Сумської областей.

Джерело

Новости Харькова