Бюро судмедекспертизи у Харкові хочуть передати у власність державі

Питання розгляне Харківська облрада.

Бюро судмедекспертизи планують передати на баланс МОЗ, аби не витрачати на нього кошти з обласного бюджету.

У середу 27 березня постійна комісія з питань спільної власності територіальних громад області Харківської обласної ради розглянула проєкт рішення «Про передачу цілісного майнового комплексу КЗ охорони здоров’я Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи зі спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області у державну власність до сфери управління Міністерства охорони здоров’я». Члени комісії дійшли висновку, що питання потрібно негайно ухвалити, оскільки на утримання Бюро судмедекспертизи щомісяця витрачають гроші з бюджету області.

«Передача Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи з обласної власності до державної — питання, яке потребує негайного вирішення, так як щомісяця на утримання комунального закладу витрачаються кошти, що є значним навантаженням на обласний бюджет», — пояснили у Харківській облраді з посиланням на начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату облради Андрія Гнатушка.

У базі даних нормативних документів Харківської облради опублікований проєкт рішення щодо передачі Бюро судмедекспертизи (вулиця Дмитрівська, 14) Міністерству охорони здоров’я. 

У пояснювальній записці до проєкту рішення сказано, що Харківська обласна рада отримала лист від Міністерства охорони здоров’я України. Там зазначалося, що на підставі рішення облради від 1 червня минулого року та пропозиції МОЗу Кабінет міністрів України ухвалив 15 березня 2024 року розпорядження про погодження передачі Бюро судмедекспертизи у Харкові до державної власності.

Начальник Бюро судмедекспертизи підтримав перехід на баланс МОЗу, колишній директор департаменту охорони здоров’я ХОВА повідомив, що не проти цього рішення. Рішення мають розглянути депутати на сесії.

«Відповідно до пункту 32 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 5 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», пункту 3 Порядку подання та розгляду пропозицій щодо передачі об’єктів з комунальної у державну власність та утворення і роботи комісії з питань передачі об’єктів у державну власність, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 року № 1482 (зі змінами), на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.03.2024 № 231-р «Про погодження передачі цілісних майнових комплексів комунальної установи та комунального закладу бюро судово-медичної експертизи в державну власність» та рішення Харківської обласної ради від 01.06.2023 № 612-VIII «Про погодження пропозиції щодо передачі об’єкта з комунальної у державну власність» розроблено проєкт рішення обласної ради «Про передачу цілісного майнового комплексу комунального закладу охорони здоров’я Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у державну власність до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України», — сказано у проєкті рішення.

Як писав KharkovNEWS.info, восени минулого року Харківська облрада ухвалила рішення про надання згоди на прийняття Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації (вулиця Клочківська, 339) із власності держави у спільну власність громад Харківщини.

Джерело

Новости Харькова