Харківський боксер проведе перший титульний бій за п’ять років

Американський та український боксери зустрінуться на рингу улітку.

Олександр Гвоздик отримав змогу поборотися за титул.

Харківський боксер Олександр Гвоздик проведе перший бій за титул тимчасового чемпіона світу WBC у напівважкій вазі 15 червня цього року. Він вийде на ринг проти американця Девіда Бенавідеса. Про це повідомили у Twitter промоутерської компанії Premier Boxing Champions.

Бій був анонсований ще наприкінці лютого, однак точної дати відомо не було. Бій відбудеться у місті Лас-Вегас (США) на рингу MGM Grand Garden Arena. 

Нагадаємо, Олександр Гвоздик виходив на ринг востаннє у жовтні 2019 року. Тоді він програв титул чемпіона WBC у напівважкій вазі російському спортсмену Артуру Бетербієву. Влітку 2020 року Гвоздик у віці 33 років оголосив про завершення кар’єри.

Про повернення до професійного боксу Гвоздика стало відомо у жовтні 2022 року. Тоді боксер сказав, що повернутися до професійного боксу його змусили гроші, оскільки через війну він втратив бізнес. Перший бій провів у 2023 році. Усього минулого року у нього було три поєдинки. Він переміг Хосуе Обандо (Мексима), Річарда Болотнікса (Латвія) та Ісаака Родрігеса (Бразилія), однак це були нетитульні бої.

За результатами цих боїв Гвоздик опинився на другій позиції претендентів у рейтингу WBC, що дало йому змогу взяти участь у бою за перший чемпіонський титул із 2019 року. Той, хто отримає пояс тимчасового чемпіона світу WBC у напівважкій ваговій категорії, повинен буде провести бій із регулярним чемпіоном Артуром Бєтєрбієвим.

Джерело

Новости Харькова