Харків’янин сумував за комсомолом та «нарізав» карти України

Чоловік переховується, підозра оголошена заочно.

Слідчі оголосили підозру 41-річному жителю Харкова, який поширював комуністичну символіку та закликав до зміни меж території України.

За даними слідства, у 2019 році чоловік створив та адміністрував Facebook-сторінку, де розповсюджував символіку комуністичного режиму. Він публікував повідомлення на честь «дня рождения комсомола» із твердженнями, що «Украина — колония» (до цього допису були додані зображення герба СРСР). Також він робив дописи про межі країни та поширював викривлені російські повідомлення.

«Крім пропаганди комуністичної ідеології, підозрюваний опублікував зображення карти України, де показані так звані «територіальні подарунки» Леніна і Хрущова, з підписом «Формирование территории совеременной Украины». Також чоловік робив репости публікацій пропагандистських російських медіа, де викривлялись і перекручувались історичні факти», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Харків’янину заочно повідомили підозру за ч. 2 ст. 436-1 і ч. 1 ст. 110 (поширення, використання комуністичної символіки із використанням засобів масової інформації, розповсюдження матеріалів з публічними закликами вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України) Кримінального кодексу України. Він переховується від слідчих, тому його хочуть оголосити у розшук.

Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, жителя Харківського району засудили до п’яти років за любов до країни-агресора. Чоловік поширював дописи на підтримку Росії у соцмережах.

Джерело

Новости Харькова