У Куп’янській громаді залишаються 225 дітей: батьки не хочуть виїжджати

Батьки та опікуни написали офіційні відмови від евакуації.

На Харківщині розглядають можливість примусової евакуації дітей, які залишаються у Куп’янській громаді.

На сьогодні у Куп’янській громаді перебувають 225 дітей. Їх батькам неодноразово пропонували евакуюватись, проте вони відмовились. 

«Написані відмови всіма 225 батьками або опікунами, які залишаються з дітьми, про відмову від обов’язкової евакуаціїї. Тому зараз розглядаємо питання примусової евакуації дітей, тому що ворог збільшує обстріли, зокрема з важкого озброєння, керовані авіабомби, 500-кг снаряди, які щодня падають на місто та на територію громади», — розповів в етері національного телемаратону начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Примусова та обов’язкова евакуація: де почнеться найближчим часом у Харківській області

Він наголосив, що для тих, хто ухвалює рішення про виїзд із небезпечної зони, створять умови для проживання.

«Місця для компактного проживання є у Харкові, створені всі умови. Працює гаряча лінія, колл-центр, куди людина може звернутися, за нею одразу приїде спецмашина, забере, довезе до Харкова, де зустрінуть психологи, волонтери, запропонують місця», — наголосив Андрій Беседін.

Тим, хто захоче виїхати в інші, безпечніші області, теж запропонують варанти.

«Все залежить від людей, від їхнього бажання, від їхньої свідомості. На зараз краще виїхати з території Куп’янської громади», — зауважив Андрій Беседін.

Для евакуації потрібно зателефонувати на цілодобову лінію за номером 0-800-33-92-91, або на гарячу лінію Куп’янської МВА для мешканців громади +380989412300 (щоденно з 9:00 до 16:00).

Як писав KharkovNEWS.info, під час обстрілів Харківщини страждали діти, одна дитина загинула. Зокрема, 28 лютого, коли окупанти вдарили по Великому Бурлуку, загинула 6-річна дівчинка та її 48-річний дідусь. Авіабомби влучили на територію вокзалу.

Джерело

Новости Харькова