У Харкові за зґвалтування дівчини судитимуть російського полковника та його водія

Командир ґвалтував дівчину, його підлеглий слідкував за підвалом, у якому зачинили її родину.

Підозрювані окупанти оголошені у міжнародний розшук.

До Дзержинського районного суду Харкова направили обвинувальний акт щодо двох російських окупантів. Їх судитимуть за зґвалтування заочно.

Як з’ясували слідчі, 45-річний полковник Еміль Ахмеров, командир 99-го самохідного артилерійського полку 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії західного військового округу Росії (позивний «Вовк») зґвалтував дівчину під час окупації Харківщини. До злочину також причетний його підлеглий, 22-річний водій 752-го мотострілецького полку 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Збройних сил Росії Костянтин Шляпніков (позивний «Малой»).

Навесні 2022 року в одному з населених пунктів Харківщини двоє окупантів обходили домоволодіння та перевіряли жителів. В одному із будинків підлеглий «Вовка» «Малой» запропонував дівчині «повечеряти» з його командиром, проте вона відмовилась.

За деякий час окупанти повернулися до будинку. Дівчина разом із родиною ховалася у підвалі під час обстрілів. Загарбники вивели з підвалу батька дівчини, приставили пістолет, зачинили підвал. Водій мав слідкувати, щоб із нього ніхто не вийшов. Командир затягнув дівчину до будинку та зґвалтував.

«Весь час у руці він тримав пістолет та погрожував розстріляти потерпілу. Під час оглядів місць дислокації військових рф, зокрема в так званій комендатурі, правоохоронці виявили жорсткий диск, оглядом якого було встановлено допит потерпілої про вчинення щодо неї сексуальних дій. Будь-яких інших доказів, які б свідчили про комплекс заходів, направлених на притягненнях винних осіб до кримінальної відповідальності, встановлено не було», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо окупантів склали за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Загарбники знаходяться у міжнародному розшуку, тому судити їх будуть заочно.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше слідчі вже повідомляли цим окупантам підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Минулого року навесні вони увірвалися до будинку та погрозами змусили поїхати дівчину із ними. Окупанти зав’язали очі дівчині та по черзі ґвалтували її. Із цими двома загарбниками був ще третій — 24-річний молодший сержант, командир відділення командно-бойової машини. Наразі по цій справі вже направлений до суду обвинувальний акт.

Джерело

Новости Харькова