Харківський хлібокомбінат попросять перейменувати хліб

Інститут нацпам'яті готує звернення.

Харківські «Кулиничі» проситимуть декомунізувати «Бородинський хліб».

Співзасновник проєкту «Деколонізація. Україна» Вадим Поздняков у березні звертався до Українського інституту національної пам’яті щодо відповідності вимогам українського законодавства назви хлібу «Бородинський». Продукцію під цією назвою виробляють два приватних хлібокомбінати, «Київхліб» та «Кулиничі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник «Кулиничів» вважає, що Харкову не потрібні інвестори

В Українському інституті нацпам’яті пообіцяли підготувати звернення до виробників хлібу.

«Звертаємо увагу, що Положенням про Український інститут національної пам’яті, також іншими актами законодавства Інститут не наділений повноваженнями адміністративного впливу на органи місцевого самоврядування, юридичні особи, організації тощо. Водночас Інститут звернеться до зазначених підприємств щодо вирішення питання, порушеного у Вашому листі», — пояснив голова Українського інституту нацпам’яті Антон Дробович.

Лист: «Деколонізація. Україна»

Точно не відомо, звідки пішла назва бородинського хліба. Існує не підтверджена джерелами легенда про те, що бородинський хліб вперше був спечений у жіночому Спасо-Бородинському монастирі, заснованому на місці Бородинської битви біля села Бородіно.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові з’явилися в’їзд Джуса та провулок Червоної Рути. Мер Харкова Ігор Терехов підписав розпорядження про перейменування семи вулиць, восьми провулків та двох в’їздів.

Джерело

Новости Харькова