Росіяни вигадали фейк про «Кракен» та цвинтар на Харківщині

Наслідки російського обстрілу видали за осквернення могил.

Росіяни намагаються знову дискредитувати українських військових.

Пропагандисти поширюють повідомлення про те, що нібито бійці спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України Kraken осквернили цвинтар у місті Вовчанськ. Вони запевняють, що на цьому кладовищі поховані мешканці з проросійськими поглядами, тому спецпідрозділ начебто вирішив осквернити його.

«Националисты «Кракена» осквернили кладбище, на котором захоронены проросийски настроенные жители города. Сегодня сутра [22 квітня — ред.] жителы Волчанска Харьковской области были в шоке: местное кладбище, на котором захоронены умершие и погибшие жители города, осквернено», — заявили росіяни.

До повідомлення пропагандисти додали фото зруйнованих могил. Однак, як зазначили у Харківському антикорупційному центрі, фото було зроблено не учора. Це скриншот із відео, розміщеного у TikTok кілька днів тому. В описі до відео сказано, що це Вовчанськ після російського обстрілу.

«Три дні тому канал Radar_Kharkov опублікував відео з цвинтаря у Вовчанську. У повному відео видно вирву від прильоту снарядів, а підпис під ним вказує на те, що це наслідки російських «прильотів» — авіабомб та артилерії. Тож могили зруйнували не бійці спецпідрозділу, а росіяни, які потім використали відео наслідків, щоб створити черговий фейк», — зазначив ХАЦ.

Скрин: ХАЦ Скрин: ХАЦ

Як писав KharkovNEWS.info, раніше росіяни поширили у Telegram-каналах фейкову інформацію про те, що нібито офіцери 121-го батальйону 113-ї окремої бригади територіальної оборони побили літнього чоловіка та зламали йому ногу.

Джерело

Новости Харькова