У Харківській області розміновують мінне поле

Десять мін виявили на деокупованій території.

Окупанти замінували ділянку біля енергетичної вежі.

Співробітники вибухотехнічної служби із Києва, які працюють у складі зведеного загону, знайшли у Харківській області мінне поле. Вони проводили розмінування об’єктів критичної інфраструктури на Ізюмщині та виявили дворядне протитанкове мінне поле з мінами ТМ-62М і підривачами МВЧ-62. Відео розмінування опублікувала Нацполіція України.

«Виявлено дворядне протитанкове мінне поле з мінами ТМ-62М, підривач — МВЧ-62. Хлопці працюють. Одна міна успішно витягнута з ґрунту за допомогою ричага та кішки [саперна кішка, інструмент для розмінування — ред.]. Маємо ще десяток. І далі, й далі ідуть міни», — розповів вибухотехнік.

Замінована ділянка проходить по полю вздовж енергетичної вежі. Протитанкові міни заховані у зарості. Вибухотехніки відмітили ділянку, дістали міни та віднесли на іншу ділянку цього поля.

Окрім розмінування об’єктів критичної інфраструктури, вибухотехніки оглядають ліси та населені пункти. Російські міни знешкоджують на окремо відведених територіях.

 

Як писав KharkovNEWS.info, вибухотехніки знешкодили у Куп’янському районі кулькові осколкові авіабомби. В одній касеті може міститися до пів тисячі таких бомб.

Джерело

Новости Харькова