Втрати Харківської області: розвідник загинув на південному фронті, нацгвардієць помер у шпиталі

Віталій Канівець був жителем Великобурлуцької громади.

На Запорізькому фронті загинув розвідник Віталій Канівець.

Про це повідомили на сторінці Великобурлуцької громади, звідки був родом боєць. 

Віталію Канівцю було 43 роки, він служив командиром 3-го розвідувального відділення розвідувального взводу однієї з військових частин ЗСУ. 25 листопада 2023 року він загинув на території Запорізької області.

«Всією громадою розділяємо біль непоправної втрати і сумуємо разом із рідними та близькими загиблого», — написали в адміністрації громади.

Тим часом у Дергачах попрощалися 34-річним солдатом 5-ї Слобожанської бригади НГУ Олександром Шеломковим, який помер 23 листопада внаслідок тяжкої хвороби. Олександр народився в Дергачах, закінчив місцевий ліцей №2, потім навчався в ПТУ залізничного транспорту в Харкові, де отримав спеціальність слюсаря з ремонту рухомого вагонного транспорту.

Фото зі сторінки В’ячеслава Задоренка у Facebook

«Чоловік був патріотом своєї країни, разом з побратимами захищав Україну у зоні АТО/ООС починаючи з 2014 року. З початком повномасштабного вторгнення Олександр повернувся до лав українських Сил оборони та захищав суверенітет нашої держави на найскладніших ділянках фронту», — повідомив голова Дергачівської міської військової адміністрації В’ячеслав Задоренко.

Олександра Шеломкова поховали на місцевій Алеї Слави. У нього залишились донька, мати, дві сестри та брат. 

Як писав KharkovNEWS.info, біля Бахмута загинув харківський десантник, житель Пісочина Максим Єрпульов.

Джерело

Новости Харькова