Терехов вважає, що усі укриття у Харкові в належному стані

За словами мера, усі найпростіші укриття відкриті для людей.

Харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що у Харкові привели у належний стан усі укриття.

Мер запевняє, що усі захисні споруди знаходяться у належному стані й відчинені для жителів. Їх до ладу приводили співробітники комунальних підприємств.

«Ми привели до ладу всі найпростіші укриття. Всі комунальні підприємства працювали над цим. Привели їх у належний лад. Закупили вогнегасники, аптечки, баки для питної води. Тому зараз цьому приділяємо таку увагу, щоб люди могли і бачили, що укриття є, що вони у будь-який момент можуть туди прийти», — сказав Терехов в ефірі національного телемарафону.

За словами Терехова, в укриттях траплялися випадки мародерства, тому зараз лави вирішили прикрутити до стін.

«Окрім цього, ми закупили лавки, які прикрутили до стін, бо у нас були такі випадки стосовно мародерства в цих укриттях. Були задіяні підрозділи Національної поліції. Хочу подякувати їм за те, що миттєво зреагували, були затримані ці порушники. Зараз усі укриття в Харкові в належному стані і всі укриття відчинені для того, щоб люди могли у разі необхідності приходити туди і проводити декілька годин, щоб вони почували себе в більш-менш належних умовах», — розповів мер.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові оновили карту укриттів. Це зробили уперше з початку повномасштабного вторгнення. На карті є тепер найпростіші укриття і сховища у підвалах багатоквартирних будинків, яких раніше не було. Знайти оновлену карту укриттів можна за посиланням.

Джерело

Новости Харькова