Харківщина проводила в останню путь офіцера-зенітника

Віталію Лавриненку було 33 роки.

 

Віталій Лавриненко захищав небо України у складі 301-го Нікопольського зенітно-ракетного полку.

На війні загинув житель Чкаловського, майор Віталій Лавриненко. «Комбат», як називали його побратими, поліг 20 квітня біля населеного пункту Кам’янське на Дніпропетровщині, виконуючи військовий обов’язок.

Віталія з дитинства вабило небо, він захоплювався літаками, тому вступив до Харківського національного університету повітряних сил ім. І. Кожедуба. У громаді згадують, що війна для молодого офіцера Віталія Лавриненка розпочалася з АТО, а з перших днів повномасштабного вторгнення майор став командиром дивізіону стартової батареї у складі 301-го Нікопольського зенітно-ракетного полку.

«Громили ворога під Харковом, Краматорськом, Маріуполем на Донецькому напрямку. В минулому році потрапив під обстріл і отримав серйозне поранення — дуже обгорів. Довелося відновлювати практично 50% тіла. Але після госпіталю знову став у лави захисників і продовжив нищити ворога», — повідомили у Чкаловській громаді.

Віталій Лавриненко має багато нагород: Відзнака Президента України «За участь у Антитерористичній операції», нагрудний знак «За зразкову службу», Відзнаки МО України «За поранення» (важке), медаль учасника військового параду 2018 року та інші нагороди Збройних сил України.

Сьогодні пройшов чин прощання з Віталієм Лавриненком, його поховали у рідному селі Нова Гнилиця.

У Героя залишилися мати та молодша сестра.

 

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині проводять в останню путь бійця «Магури», який вважався зниклим понад пів року.

Джерело

Новости Харькова