Співробітники «Південної залізниці» переплатили майже 2 мільйони гривень підряднику

Підрядник розробляв документацію із землеустрою.

Співробітники «Південної залізниці» завищили вартість виконаних робіт.

Слідчі оголосили підозру двом посадовим особам регіональної філії «Південна залізниця» компанії «Укрзалізниця», через яких підприємству-підряднику надлишково перерахували майже 1,8 мільйона гривень.

Слідчі встановили, що наприкінці 2020 року «Укрзалізниця» та підприємство підписали угоду щодо надання послуги з розробки документації із землеустрою, яка була потрібна для формування земельних ділянок і держреєстрації права постійного користування землею «Укрзалізниці». Ці ділянки площею 675 гектарів знаходяться на Харківщині та Полтавщині. Однак співробітники «Південної залізниці» не погодили із підприємством проєкт угоди та завищили вартість робіт. Таким чином надалі було надлишково перераховано гроші цьому підряднику.

«Посадовці не погодили з підрядником проєкт договору про надання послуг щодо проведення землевпорядних робіт, переоформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки. Вони необґрунтовано завищили вартість виконаних проєктно-вишукувальних робіт та площі земельних ділянок і надалі надлишково перерахували на банківський рахунок підрядника гроші у сумі майже 1,8 млн гривень», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, підозрювані — це начальник служби з управління майновими та земельними ресурсами і керівник проєкту регіональної філії «Південна залізниця».

Підозру співробітникам «Південної залізниці» сформували за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 (незаконне заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років та з конфіскацією майна.

Як писав KharkovNEWS.info, чиновник незаконно роздавав землю на кордоні Харківської області. Тринадцятеро людей отримали ділянки під дачне будівництво.

Джерело

Новости Харькова