Російську мову на в’їзді до Харкова швидко прибрали

Харківські активісти зверталися до міськради.

Під час війни на в’їзному знаку залишався напис російською мовою.

У лютому 2023 року зі стели, розташованій на в’їзді в Харків з боку Києва, прибрали напис російськими літерами — «Харьков». Замість нього написали державною мовою — «Харків». Про це повідомили у Telegram-каналі «Деколонізація. Україна» з посиланням на відповідь Харківської міської ради.

«Відносно напису назви міста на пілоні, зазначеному у вашому зверненні, балансоутримувачем комунального підприємства «Шляхрембуд» у лютому поточного року виконані роботи щодо заміни на пілоні із зазначенням назви міста державною мовою», — сказано у відповіді міськради.

Фото стели після заміни російської назви поки немає. Зазначимо, на стелі також є радянські символи, щодо їхнього демонтажу у відповіді Харківської міської ради нічого не сказано.

Фото: «Деколонізація. Україна»

Як писав KharkovNEWS.info, раніше активісти групи «Деколонізація. Україна» вимагали від харківського міського голови прибрати серпи та молоти, а також російську назву на в’їзному знаку, розташованому на Білгородському шосе при в’їзді у Харків (з Ізюмського напрямку).

Джерело

Новости Харькова