«Ви трохи не влучили. Зараз надішлю точні координати»: «Лексуса» з Вовчанська засудили за держзраду

За інформацією: Суспільне Харків.

42-річного жителя Вовчанська засудили за держзраду. Харківська обласна прокуратура

15 років ув'язнення з конфіскацією майна присудили жителю Вовчанська за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Прокурори довели, що 42-річний чоловік, обравши собі позивний "Лексус", передавав російським спецслужбам місця розташування та переміщення Сил оборони.

З липня 2023 року засуджений здійснив 35 епізодів злочину, повідомила пресслужба облпрокуратури.

"Він надсилав росіянам інформацію про місцезнаходження українських військових та напрямки руху техніки на території Вовчанської територіальної громади, ставлячи відповідні відмітки на гугл-мапах. Також чоловік "зливав" представнику ФСБ РФ місця базування підрозділів СБУ та Національної поліції України поблизу кордону з РФ", — зазначили в повідомленні.

"Лексус" корегував російський вогонь, "звітуючи" про наслідки обстрілів з боку армії Росії: "Едине, вчора ви трохи не влучили. Снаряди лягали в основному на дорогу. Зараз спробую надіслати точні координати"

"Передусім його цікавили геолокації фортифікаційних споруд та укріпрайонів, які забезпечують оборону обласного центру з північно-східного напрямку. Розвіддані потрібні були окупантам для проведення ракетно-бомбових та артилерійських ударів по позиціях українських захисників", — повідомила пресслужба Служби безпеки.

На суд чоловік очікував, перебуваючи під вартою. Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою вину.

Читати ще

Читати ще У прикордонному Вовчанську затримали «Лексуса»: чоловіка підозрюють в роботі на РФ

Новости Харькова