Після обстрілу харківської телевежі вдалося поновити мовлення

Роботи з повного відновлення сигналу тривають.

За словами начальника ХОВА, Росія ударила по телевежі для активізації інформаційно-психологічної операції.

Після російського обстрілу харківської телевежі 22 квітня зник сигнал цифрового ефірного мовлення у Харкові та найближчих населених пунктах. За два дні телевізійне мовлення вдалося поновити, повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Тут, дійсно, потрібно розділяти цю ситуацію на дві частини. Перша — вишка як інфраструктурний об’єкт і другий — дійсно, для того, щоб оперативно відновити той функціонал, який вона несла. Ми вже це частково зробили. Телевізійне мовлення вже поновлено. Відповідно далі будемо продовжувати роботи, щоб повністю на 100% поновити сигнал, який у нас був до руйнування телевежі», — сказав Синєгубов.

Начальник ХОВА вважає удар по харківській телевежі проведенням інформаційно-психологічної операції на територіях з обмеженим доступом до інтернету та кабельного телебачення. Зникнення сигналу цифрового ефірного мовлення після обстрілу на харків’янах не позначилося, оскільки вони мали кабельне мовлення та інтернет. У прикордонних селах цього немає.

«Телевежа — це інфраструктурний об’єкт, який просто ніс на собі певне обладнання, яке давало цей сигнал. Тобто ситуація не критична, однак, фактично, показова, бо ворог намагається наростити свої ІПсО, свої наративи на тих територіях, де обмежений доступ до інтернету, кабельного телебачення тощо. Це переважно сільська місцевість. Тому, що фактично мешканців Харкова на собі це не відчули, оскільки кабельне мовлення було доступно, мовлення через інтернет так само було доступно. Це знову ж таки на прикордонні населені пункти увага була зосереджена та на інші населені пункти, де такої можливості щодо цифрового телебачення досить обмежені», — пояснив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни ударили по телевежі у Шевченківському районі Харкова увечері 22 квітня. Її співробітники не постраждали, оскільки знаходилися в укритті. Окупанти били по телевежі ракетою Х-59 на висоті 140 метрів. Верхня частина конструкції впала. Ми також розповідали, чому це був символічний удар, своєрідне «терористичне повідомлення» жителям міста.

Джерело

Новости Харькова