У Харкові збираються перейменувати ще 208 топонімів: у місті до 25 квітня триватиме громадське обговорення

За інформацією: Суспільне Харків.

В’їзд Трінклера у Харкові перейменували на в’їзд Джуса, березень 2024 року. Суспільне Харків/Валерія Ємець

Ще 208 топонімів планують перейменувати у Харкові: у міській раді оголосили про громадське обговорення, що триватиме до 25 квітня.

Перейменувати збираються топоніми, назви яких пов'язані з Росією, повідомила пресслужба міської ради.

Харків під час цього перейменування планує позбавитися, зокрема, топонімів на честь Якутії, Челябінська, Сибіру, Чукотки, Урала, Тули, Сахаліну, Магадана, Урала тощо.

На топонімічній мапі Харкова можуть з'явитися назви на честь полеглих підполковника Валерія Дейнеки, нацгвардійця Іллі Коваля, сержанта з 92-ї бригади Сергія Пономаренка, прикордонника Ігоря Остаповича, рятувальника Олександра Подольського.

Також низку топонімів у Харкові пропонують перейменувати на честь авіаконструктора Олега Антонова, Нестора-Літопиця, австрійського політика Василя Вишиваного, письменника Всеволода Нестайка, Адама Міцкевича, композитора Михайла Вербицького та інших.

Детальніше з усіма пропозиціями можна ознайомитися за посиланням.

Подати пропозиції (зауваження) щодо перейменування топонімів можна, надіславши листа за адресою: пл. Конституції, 7; електронною поштою: [email protected] або за тел.: (057) 760-79-68. Термін подання пропозицій — до 25 квітня.Читати ще

Читати ще «Топонімічний м’яч — на полі міського голови»: скільки топонімів лишилося перейменувати у Харкові

Новости Харькова