Росія завдала збитків аграріям Харківщини на 18 мільярдів гривень

Це попередні підрахунки.

На вибухонебезпечних предметах підривається техніка та працівники агросектору.

Із початку повномасштабного вторгнення російські окупанти завдали збитків агросектору Харківщини на загальну суму понад 18 мільярдів гривень. Однак це лише попередні підрахунки. Через бойові дії у регіоні заміновані понад 570 000 гектарів сільськогосподарських земель. Сільгосптехніка понад 30 разів натрапляла на вибухонебезпечні предмети, загинули чотири механізатори.

«Від початку повномасштабного вторгнення під час проведення сільськогосподарських робіт на полях області відбувся 31 випадок наїзду техніки на вибухонебезпечні предмети, постраждало 28 механізаторів, із них: госпіталізовано з пораненнями 22 особи та загинуло 4 особи. Вкотре закликаємо не проводити робіт на угіддях, що є потенційно небезпечними або замінованими», — звернувся заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Під час війни фермери регіону звертаються до профільних комісій в органах місцевого самоврядування із проханням звільнити їх від податків, плати за земельні ділянки й пошкоджене або знищене майно. На сьогодні таких заяв нараховується 329, 281 фермер уже отримав пільгу.

Як писав KharkovNEWS.info, в Україні оновили план пріоритетного повернення сільгоспземель у господарську експлуатацію. Згідно з оновленим планом, першочергово потрібно обстежити та розмінувати більше ніж 512 000 гектарів сільськогосподарських земель у країні. У Харківській області першочергового розмінування потребують 190 000 гектарів сільгоспугідь.

Джерело

Новости Харькова