Діти поранені у Дергачах під Харковом: росіяни били по центру авіабомбою

За інформацією: Суспільне Харків.

Наслідки авіаудару РФ по Дергачах, 26 квітня 2024 року. МВС/Facebook

Діти 4, 5, 16 років поранені внаслідок авіаудару РФ по Дергачах Харківської області вранці 26 квітня. Росіяни вдарили по будинку авіабомбою.

Про це повідомив керівник місцевої МВА Вячеслав Задоренко.

Пораненим дітям у Дергачах надали меддопомогу на місці, повідомив керівник ОВА Олег Синєгубов.

За його даними, РФ била по центральній частині міста, попередньо, керованою авіабомбою. Внаслідок удару зайнявся двоповерховий будинок.

"Це був приватний будинок у центрі міста. Удар КАБом був прямо в будинок. Там зайнялися господарчі споруди, які розташовані на подвір'ї. Постраждали двоє дітей: у 16-річної дівчинки рвана рана, у 5-річної дівчинки діагностували гостру реакцію на стрес. Діти перебували в будинку, вони спали. Це виключно цивільний об'єкт, ніяких військових тут і поруч не було", — сказав Суспільне Харків речник Дерачівської МВА Олександр Кулік.

Наслідки авіаудару РФ по Дергачах, 26 квітня 2024 року. МВС/Facebook

Доповнено 11:28. Кількість поранених внаслідок удару по житловому будинку у Дергачах збільшилася до чотирьох: 4-річний хлопчик та 52-річна жінка мають легкі поранення та гостру реакцію на стрес, повідомив керівник ОВА Олег Синєгубов.

Наслідки авіаудару РФ по Дергачах, 26 квітня 2024 року. МВС/Facebook

Доповнено 12:02. 4-річний хлопчик має садна голови внаслідок удару РФ по Дергачах, повідомили у пресслужбі поліції Харківщини. У МВС України показали фото з місця влучання.

Доповнено 12:46. Росіяни вдарили по Дергачах двома авіабомбами, повідомив керівник слідчих поліції Харківщини Сергій Болвінов.

"Перше влучання прийшлося на електропідстанцію. Друге — по приватному сектору, росіяни поцілили у житловий будинок, там здійнялася пожежа", — сказано у повідомленні.

Доповнено 14:33. У Дергачах завершують гасіння пожежі, що сталася внаслідок авіаудару, повідомив керівник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко в етері "Суспільне. Студія".

За його словами, здоров'ю постраждалих нічого не загрожує, медики надали їм необхідну допомогу. Через бомбардування у Дергачах також постраждала енергетична інфраструктура. У місті немає світла.

За даними поліції, росіяни вдарили УМПБ Д-30

Новости Харькова