Росія обстріляла з авіації два села у Харківській області

Окупанти б'ють по регіону з авіації, мінометів та артилерії.

Минулої доби росіяни обстрілювали Харківський, Куп’янський і Чугуївський райони.

На Куп’янському напрямку вдарили з авіації по селах Веселе та Берестове. З артилерії й мінометів обстрілювали Новомлинськ, Масютівку, Западне, Лиман Перший і Кислівка. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Ще вісім населених пунктів Харківської області перебували під обстрілами на Слобожанському напрямку: Ветеринарне, Алісівка, Стариця, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Бочкове та Бударки. По них загарбники били також із мінометів та артилерії.

Як розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, через обстріли у Липцях (Харківський район) пошкоджені вікна у житловому будинку та дві господарські споруди. У Куп’янську пошкоджень зазнали два житлових будинки та залізнична будівля.

«За добу постраждалих серед цивільного населення Харківщини не зафіксовано», — повідомив Олег Синєгубов.

За інформацією Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, після обстрілу у Куп’янську виникла пожежа. Повідомлення про неї надійшло о 21:55.

«Горіла трава на відкритій території на площі 70 квадратних метрів. Також було пошкоджено два житлових будинки та господарча будівля. Пожежу гасили три оперативні рятувальні підрозділи 14-ї та 44-ї ДРПЧ. Вогонь ліквідовано о 22:10», — розповіли у ГУ ДСНС.

Як писав KharkovNEWS.info, у Брянську область Росії, яка межує з Україною, окупанти підтягли підрозділ із береговим ракетним комплексом «Бал». Через це семи областям України загрожує атака ракетами Х-35. Серед них — Харківська область.

Джерело

Новости Харькова