По передмістю Харкова вдарили «Калібром»

Росіяни здійснили удар уранці.

Околиці Харкова потрапили під ракетний удар.

У п’ятницю 9 червня близько 10:45 російські військові обстріляли передмістя Харкова. Попередньо встановлено, що обстріл здійснили крилатою ракетою «Калібр». Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, харків’яни почули звук вибуху, що лунав за межами міста, о 10:04. Перед цим у деяких районах Харкова чули гул ракети, що пролітає. Повітряної тривоги на той час не було. Її оголосили о 10:08.

Пізніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив про обстріл околиць Харкова. За його попередньою інформацією, обстріл здійснювали із зенітно-ракетного комплексу С-300. На місце удару виїхали профільні служби.

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 9 червня російські окупанти масовано обстрілювали Богодухівський район. Ударів завдавали дронами Shahed по об’єктах інфраструктури. Це були два підприємства, які займаються газовидобуванням. Унаслідок обстрілів постраждав 33-річний чоловік, виникли пожежі.

Джерело

Новости Харькова