У Мерефі до серпня відновлять пошкоджену обстрілом школу

Росіяни зруйнували будівлю 17 березня 2022 року.

У Харківській обласній адміністрації обіцяють повністю відновити пошкоджену школу в Мерефі до початку наступного навчального року.

17 березня 2022 року росіяни нанесли по школі ракетний удар і повністю зруйнували основну будівлю. Значної шкоди зазнала і початкова школа, яка розташовується на одному з нею подвір’ї, але її можна відновити.

«Сюди розповсюдилася вибухова хвиля, яка зруйнувала споруду більш ніж на 70%. Упали дах і стеля, були пошкоджені абсолютно всі вікна, а також — дошки, парти та інше шкільне обладнання», — пригадала директорка навчального закладу Тамара Рижкова.

Зараз на 80% готовий утеплений фасад будівлі. Систему опалення відновили ще минулого року, частково виконані роботи з установки гіпсокартону, підшивки стелі. Встановлені вікна та двері, робітники закінчують міняти електромережу. 

«Протягом місяця будівельники планують закінчити фасад будівлі та перейти до оздоблювальних робіт, благоустрою території», — розповів виконроб Микола Кащеєв.

Проєкт укриття на 400 чоловік вже пройшов експертизу. Якщо у місті відновиться офлайн-навчання, діти зможуть вчитися в одну зміну. 

Джерело

Новости Харькова