Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до Росії

Чоловіка підозрюють у колабораційній діяльності.

Чоловік агітував за Росію біля свого будинку.

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України. Чоловік радів приходу окупантів та промовляв наступне: «Росія тут назавжди», «України тут більше не буде».

«Пенсіонер-пасічник агітував за рф. Все відбувалося в Куп’янському районі під час окупації. Місцевий огородник з селища Садовод відчув себе великим пропагандистом та почав виступи біля власного будинку. Закликав не визнавати державний суверенітет України та запевняв односельців, що «росія тут назавжди», — розповів начальник Слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Підозру чоловікові сформували за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною роботою від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янин сумував за комсомолом та «нарізав» карти України. Чоловік переховується, йому заочно оголосили підозру.

Джерело

Новости Харькова