Пів мільярда гривень. Харківську область включили до субвенції на відновлення

Ухвалене рішення про розподіл субвенції.

Загальний розмір субвенції складає 588 мільйонів гривень.

У вівторок 23 травня Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо розподілу додаткової субвенції областям. Гроші нададуть семи регіонам, у тому числі Харківській області. Їх мають спрямувати на проєкти з відновлення лікарень, закладів освіти, центрів надання адміністративних послуг, громадських та культурних центрів. Проєкти планують реалізувати у 2023 році. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви на єВідновлення подали ще майже 500 жителів Харківської області

«Допомагаємо також регіонам та громадам, які особливо постраждали від війни. Сьогодні ухвалимо рішення про розподіл додаткової субвенції для регіонів. 588 мільйонів гривень буде виділено бюджетам Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Одеської, Полтавської та Харківської областей на реалізацію цього року 26 проєктів у межах спільної з Європейським інвестиційним банком надзвичайної програми. Продовжуємо працювати заради сильної України, яка перемагає і яка змінюється на краще вже зараз», — сказав Денис Шмигаль на початку засідання уряду.

Які проєкти по кожному регіони потраплять під цю субвенцію, у Кабміні не конкретизували.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці квітня Кабмін затвердив постанову, в якій визначив шість населених пунктів України, де відбуватиметься комплексне відновлення за новими принципами. Серед них — село Циркуни. 

Джерело

Новости Харькова