Окупанти спробували захопити село на Харківщині

ЗСУ відбили дві атаки на Синьківку.

Росія прагне блокувати Куп’янськ.

Минулої доби російські окупанти проводили дві атаки у Харківській області. Вони йшли у наступ на позиції українських військових біля села Синьківка у Петропавлівській громаді Куп’янського району. Захисники позиції утримали. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 2 атаки ворога біля Синьківки Харківської області», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

На Слобожанському напрямку зберігається військова присутність росіян на прикордонні. Там Росія проводить активну диверсійну роботу та продовжує робити мінно-вибухові загородження біля держкордону на Бєлгородщині.

За словами командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Сирського, військова ситуація на сході залишається складною, окупанти продовжують наступи на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Зокрема, на Куп’янському напрямку вони намагаються окупувати Синьківку, аби надалі блокувати Куп’янськ.

«Окупанти не полишають спроб витіснити наші підрозділи з Куп’янського лісу та захопити Синьківку, маючи на меті блокування Куп’янська. Завдяки діям наших оборонців ворог несе значні втрати. Попри це, намагається наростити зусилля насамперед за рахунок людського ресурсу», — зазначив Сирський.

Як писав KharkovNEWS.info, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов пояснив, що окупанти будь-що хочуть вийти на Куп’янськ-Вузловий, де є логістичні маршрути, залізниця, розв’язки, що потрібно для направлення військ на Донеччину. Це його основний намір.

Джерело

Новости Харькова