У громаді на Харківщині попрощалися із бійцем «Холодного Яру»

Юрій Цапенко вважався зниклим безвісти з кінця вересня минулого року.

Військовий захищав Донеччину та Луганщину.

У середу 24 квітня у Дергачівській громаді Харківського району поховали військового Юрія Цапенка. Боєць загинув ще 30 вересня 2023 року, проте про його загибель стало відомо лише зараз. Юрію Цапенку було 47 років. У нього залишилася матір і сестра. Поховали бійця на Алеї Слави у місті Дергачі.

За інформацією начальника Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслава Задоренка, народився Юрій Цапенко у селі Великі Проходи Дергачівської громади. Закінчив місцевий ліцей, мешкав у цьому селі більшу частину життя. Став автомеханіком.

До повномасштабного вторгнення працював на підприємствах у Харкові та області, обіймав посаду водія. Під час війни село потрапило під окупацію. Після того, як Великі Проходи звільнили від загарбників, долучився до Збройних сил України. Служив у 93-й окремій механізованій бригаді «Холодний Яр». Мав звання солдата. Смертельне поранення отримав у бою біля села Кліщіївка у Донецькій області. Із кінця вересня минулого року вважався зниклим безвісти.

«На початку вторгнення чоловік перебував у рідному селищі та потрапив під російську окупацію. Після звільнення Великих Проходів Юрій не зміг залишитись осторонь боротьби українського народу проти окупантів, тому вирішив приєднатися до Сил оборони України. Чоловік мужньо боронив Вітчизну на території Донецької та Луганської областей, мав бойові поранення. Наприкінці вересня 2023 року Юрій зник безвісти. На жаль, з часом стало відомо, що підрозділ чоловіка потрапив під обстріл під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Кліщіївка. Внаслідок тяжких поранень воїн загинув», — розповів Задоренко.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківщина проводила в останню путь офіцера-зенітника. Віталію Лавриненку було 33 роки.

Джерело

Новости Харькова