На Харківщині проводили в останню путь військового, якого дев’ять місяців вважали без вісти зниклим

Захисника поховали у Дергачах.

В’ячеславу Зайцю було 40 років.

На війні загинув військовий із Дергачівської громади В’ячеслав Заєць. Це сталося під час боїв за місто Вугледар (Донеччина) 24 січня 2023 року. В’ячеслав Заєць захищав Україну у складі 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних запорожців. Його загибель підтвердили лише зараз. Попрощалися із захисником 13 листопада.

«Протягом дев’яти з половиною місяців В’ячеслав вважався зниклим безвісти, поки за генетичною експертизою не вдалося встановити його особу. Сьогодні захисника поховали на Алеї Слави Семенського кладовища у Дергачах», — розповів мер Дергачів Вячеслав Задоренко.

Народився В’ячеслав Заєць у 1983 році у Харкові. Останні 12 років мешкав у Дергачах, працював на підприємстві. До Збройних сил України долучився 28 червня 2022 року. У захисника залишилася родина.

«В’ячеслав був сильною, вольовою особистістю, гідним чоловіком, батьком і сином, справжнім патріотом України. У нього залишились донька Христина, дружина Тетяна, мати Валентина та сестра Дар’я», — повідомив Задоренко.

В’ячеслав Заєць. Фото: Вячеслав Задоренко

Як писав KharkovNEWS.info, 17 жовтня на війні загинув викладач Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Євген Діденко. Йому було 35 років.

Джерело

Новости Харькова