На Харківщині попрощалися із двома військовими

Захисників поховали у Дергачівській громаді.

Андрій Будьонний був стрільцем, Владислав Іваненко — командиром відділення розвідувальних безпілотних авіакомплексів.

31 січня Дергачівська громада проводила в останню путь двох захисників — Андрія Будьонного та Владислава Іваненка. Військових поховали на Алеї слави Семенського цвинтаря у Дергачах.

Андрій Будьонний народився у Дергачах у 1980 році,навчався у ліцеї №2. До повномасштабної війни проходив військову строкову службу в Одесі, а у грудні 2022 року став на захист України у якості стрільця-помічника гранатометника. Андрій Будьонний обороняв країну на Донецькому та Запорізькому напрямках. Із початку січня 2024 року вважався зниклим безвісти.

«На жаль, згодом стало відомо, що 11 січня підрозділ чоловіка потрапив під ворожий обстріл під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Новодарівка. Внаслідок тяжкого поранення чоловік загинув. У Андрія залишились мати Наталія, вітчим Костянтин та брат Ярослав», —повідомив начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко.

Владислав Іваненко народився у Дергачах у 2000 році, закінчив ліцей №3. У Збройних силах України служив командиром відділення розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів 3-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії України. Владислав Іваненко захищав Україну на Запорізькому напрямку, смертельне поранення отримав біля села Роботине, коли росіяни відкрили артилерійський вогонь. У захисника залишилася матір і брат.

Андрій Будьонний. Фото: Вячеслав Задоренко Владислав Іваненко. Фото: Вячеслав Задоренко

Як писав KharkovNEWS.info, у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону помер військовий із Лозівської громади Дмитро Даценко. Боєць довгий час важко хворів.

Джерело

Новости Харькова