На Харківщині очікуються грози та град

Водіїв просять бути обережними на дорогах при негоді.

У регіоні оголошений перший рівень небезпечності (жовтий) через погоду.

Удень 14 липня у Харківській області погіршаться погодні умови. У регіоні очікується циклон у вигляді грози, в окремих громадах може бути град. Вітер рухатиметься із поривами від 15 до 20 метрів на секунду. Погіршення погодних умов триватиме протягом усіх вихідних. 

«Служба відновлення закликає врахувати цю інформацію при плануванні подорожей. Будьте обережними за кермом та дотримуйтесь правил дорожнього руху», — звернулися у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

За інформацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології, сьогодні, 14 липня, у Харківські області удень очікується значний дощ, грози, місцями град і шквал (15-20 метрів на секунду). Температура повітря складатиме від +21 до +26 градусів. У Харкові також обіцяють значний дощ і грозу, пориві вітру. Стовпчики термометра показуватимуть сьогодні від 24 до 26 градусів тепла.

У суботу, 15 липня, у регіоні буде хмарно з проясненнями. Вночі пройде значний дощ, удень — короткочасний дощ і місцями грози. Північно-західний вітер рухатиметься зі швидкістю 7-12 метрів на секунду із поривами від 15 до 20 метрів на секунду. Уночі прогнозують 12-17 градусів тепла, удень — 20-25.

У неділю, 16 липня, очікується мінлива хмарність. Уночі істотних опадів не буде. Однак удень місцями пройде невеликий короткочасний дощ із грозою. Швидкість північно-західного вітру складе 7-12 метрів на секунду, поривів не прогнозують. Уночі обіцяють від +11 до +16 градусів, удень повітря прогріється до 26 градусів.

Як писав KharkovNEWS.info, увечері 8 липня у Харкові була сильна злива. Унаслідок негоди у місті валилися дерева та гілки, ними були пошкоджені автівки та загромаджені вулиці. 

Джерело

Новости Харькова