Міністр оборони оглянув сучасний український танк на полігоні у Харківській області

Делегація "Укроборонпрому" і Міноборони протестувала "Оплот".

На полігоні на Харківщині перевірили спроможності танка БМ «Оплот».

11 травня у Харкові з робочим візитом були міністр оборони України Олексій Резніков, генеральний директор концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв та голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

Делегація відвідала військовослужбовців на одному з полігонів області.

«Розглянули актуальні питання організації оборони, забезпечення військових сучасним озброєнням та взяли участь в тестуванні танка БМ «Оплот». Переконалися, що техніка відповідає вимогам ЗСУ та здатна вирішувати складні задачі на полі бою. Вкотре подякували нашим військовим та спеціалістам оборонної промисловості за їхню титанічну працю на фронті і в тилу», — повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Олексій Резніков вручив державні нагороди 30 працівникам «Укроборонпрому».

БМ «Оплот» – український основний танк, розроблений Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені Морозова. Є найновішим представником серії танків Т-84. Має комбіновану систему захисту, що включає пасивну броню, протитандемний вбудований динамічний захист і низку інших систем, що підвищують живучість танка на полі бою. Озброєний 125-мм гладкоствольною гарматою.

Джерело

Новости Харькова