Міжнародна компанія починає відновлювати будинки на Харківщині

Miyamoto International виконує роботи у будівлях із незначними пошкодженнями.

Відновлення пошкоджених через російські обстріли будинків в Чугуєві профінансувала американська інжинірингова компанія Miyamoto International.

Ця компанія займається відновленням інфраструктури й житла після збройних конфліктів та стихійних лих. Зокрема, Miyamoto International відбудовувала інфраструктуру в Афганістані, Сирії, ліквідувала в лютому 2023 року наслідки землетрусу в Туреччині. У Чугуєві ремонтують будинок по вулиці Кожедуба, 26 та Харківській, 1-А. Роботи ще на одному будинку планують розпочати. Про це повідомила мер Чугуєва Галина Мінаєва.

«Менше двох місяців минуло з мого знайомства з представниками цієї компанії, а роботи на перших об’єктах вже розпочались. Зокрема, підрядники вже працюють на будинках 26 по вулиці Кожедуба та 1-А по вулиці Харківській. На першому з будинків ремонтується м’яка покрівля, а на другому — шиферна. Також на черзі ремонт покрівлі на будинку по Музейній, 1», — розповіла Галина Мінаєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два місяці до перезавантаження. Як Циркуни готуються до повної відбудови

За інформацією видання «Forbes Україна», американська інжинірингова компанія Miyamoto International почала працювати в Україні у вересні 2022 року. Станом на лютий 2023 року в українському представництві цієї компанії працювали більше ніж 50 інженерів і планувалося, що до кінця року штат збільшиться ще на 200. Співробітники Miyamoto International обстежили домоволодіння у кількох регіонах України, в тому числі на Харківщині, та взялися за ремонт 3000 таких об’єктів. Вони проводитимуть ремонт у будівлях, які були пошкоджені незначно.

«Ми оглянули понад 7000 домогосподарств у різних областях України, серед яких Київська, Сумська, Чернігівська та Харківська. З цієї кількості 3000 об’єктів ми вже взяли в роботу. Переважно це будівлі з незначними ушкодженнями, адже наша першочергова мета — повернення людей у своє звичне середовище існування», — розповів директор Miyamoto International Ukraine Павло Похальчук.

Загалом у компанії Miyamoto International на лютий 2023 року були представництва у 25 країнах світу. Працює компанія 12 років.

Фото: Галина МінаєваФото: Галина Мінаєва

Як писав KharkovNEWS.info, у березні в Чугуєві уклали дві угоди з фірмою «Грандбудвугілля» щодо проведення ремонтних робіт у двох пошкоджених через війну будинках — №155 та №157 у мікрорайоні «Авіатор». Загальна сума договорів складала 7 729 999,2 гривні.

Джерело

Новости Харькова