«Щоб захопити Харків, їм треба воювати роки» — командувач Нацгвардії

Пвіненко впевнений, що росіяни не зможуть взяти ані Харків, ані Запоріжжя.

Командувач Нацгвардії, Герой України Олександр Півненко, який на початку повномасштабної війни боронив Харків, розказав про імовірні плани окупантів щодо міста.

ЗСУ готуються до весняно-літнього наступу росіян. Росіяни хочуть нанести «несподіваний» удар. З якого напрямку він буде, поки невідомо. Командувач НГУ не виключає, що окупанти вдруге можуть спробувати піти на Харків.

«Можуть. Але не вийде. Вони здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один – основний. Однак для Харкова ця історія буде тяжка тим, що постійно триватимуть спроби знищити об’єкти критичної та цивільної інфраструктури… Щоб захопити Харків, їм треба воювати роки. Згадайте, скільки тримались Бахмут та Авдіївка. Росіянам легше поміняти керівництво РФ і відмовитись від своїх планів, аніж взяти місто, поклавши ще тисячі своїх солдатів», — сказав Півненко в інтерв’ю «Ліга. нет».

Півненко упевнений, що росіяни не досягнуть своєї мети під час наступу та не зможуть забрати ні Запоріжжя, ні Харків. Він не виключає «демонстраційних дій» у напрямку Києва.

«Хоча я очікую певних труднощів. Натиск буде – вони намагатимуться просунутися вперед, де зможуть», — зауважує Півненко.

Нагадаємо, Олександр Півненко на початку повномасштабної війни був командиром 3-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії України. Під його керівництвом гвардійці давали відсіч росіянам на підступах до Харкова, у районі Окружної, згодом допомагали звільняти Дементіївку, Руську Лозову, Циркуни, Липці, Кутузівку, Розплідник. Узимку 2023 року Півненко командував підрозділами біля Бахмута. 8 липня 2023 року полковник Олександр Півненко був призначений командувачем Нацгвардії України.

Як писав KharkovNEWS.info, Кремль посилює атаки на Харків, щоб люди тікали з міста. Такого висновку дійшли аналітики ISW у свіжому звіті за 22 квітня. Вони вважають, що війська РФ не мають достатньо сил, аби захопити Харків.

Джерело

Новости Харькова