Колишній строковик працював на ФСБ і на Куп’янському напрямку хотів втекти на позиції росіян — СБУ

За інформацією: Суспільне Харків.

Підозрюваний у роботі на російське ФСБ . СБУ

На Харківщині затримали колишнього строковика однієї з військових частин Сил оборони, якого Служба безпеки України підозрює у роботі на російську ФСБ. За даними слідчих, чоловік коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів.

Спонукали чоловіка перейти на сторону РФ батьки, які живуть на тимчасово окупованій території, кажуть в СБУ. Також батьки допомогли сину домовитися з росіянами про передачу координат потенційних цілей та запропонували йому план подальшої втечі, кажуть слідчі.

В Офісі Генпрокурора кажуть, що чоловік збирав для РФ дані про базування Сил оборони України на Харківщині та Миколаївщині.

"Через месенджер Signal він передавав російському куратору локації Сил оборони та військової техніки у Лозовій Харківської області, Миколаєві та Миколаївській області", — сказано у повідомленні.

"За його наведенням загарбники планували здійснити вогневе ураження цивільної інфраструктури одного із прифронтових міст регіону. Зловмисника затримали поблизу лінії боєзіткнення на Куп’янському напрямку, коли він намагався приховано вийти на позиції окупантів. Там його мали зустрічати російські військові зі знаками розрізнення у вигляді "георгіївської стрічки" на рукаві", — сказано у повідомленні.

Чоловіку повідомили про підозру, він перебуває під вартою. Якщо його вину доведуть, військовому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Читати ще

Читати ще Працівник ТРЦ з Харкова шукав локації «Кракена», щоб передати їх росіянам: СБУ знайшла його першим

Новости Харькова