Жителька Харківської області грабувала людей через соцмережі

Шахрайкою виявилася мешканка Красноградського району.

Жителька селища Сахновщина ошукувала людей у соцмережі Instagram та на платформі онлайн-оголошень OLX.

20-річна жінка публікувала оголошення про продаж товарів, яких не існувало. Після отримання замовлення шахрайка пропонувала покупцям надіслати їй передоплату або повну суму. А коли отримувала гроші, то блокувала покупців. Зловмисницю викрили 29 січня, у неї провели обшук. Поліцейські встановили, що шахрайка ошукала десятеро людей на суму 70 000 гривень.

«За силової підтримки полку поліції особливого призначення та процесуальним керівництвом Красноградської окружної прокуратури Харківської області правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання жінки. В результаті були вилучені речові докази злочинної діяльності зловмисниці», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі ухвалюють питання щодо оголошення жінці підозри та встановлюють її причетність до інших злочинів.

Як писав KharkovNEWS.info,  харків’янин заробляв на охочих знайти роботу у Європі. Чоловік розміщував фейкові оголошення про працевлаштування у країнах Європи.

Джерело

Новости Харькова