Шахраї погрожують вимкнути газ жителям Харківської області

Щонайменше у п'яти громадах повідомили про псевдогазовиків.

Шахраї погрожують відключити газ, якщо жителі не придбають у них акт перевірки димоходів.

Минулого тижня жителі Балаклійської, Ізюмської, Чугуївської, Лозівської та Красноградської громад звернулися зі скаргами до Харківської філії «Газмережі». Вони повідомили, що невідомі представляються газовиками та пропонують за гроші виписати акт перевірки димоходів без виконання робіт. У разі незгоди «купити» такий акт обіцяють відключити абонентів від газопостачання. У «Газмережах» зазначили: ці люди не є їхніми співробітниками, вони — шахраї.

«Звертаємо увагу наших клієнтів: Харківська філія «Газмережі» послуг з перевірки димоходів і вентканалів не надає і, відповідно, не оформлює актів перевірки димарів. Якщо невідома особа видає себе за працівника «Газмереж», погрожує відключенням газу та вимагає кошти за оформлення акту перевірки димоходів без виконання робіт, рекомендуємо мешканцям Харківської області одразу звертатись до поліції», — пояснили у «Газмережах».

Жителям Харківщини нагадують, що для безпеки перевіряти димовентиляційні канали у домівках потрібно. Послуги з перевірки надають спеціалізовані організації. Пічники перевіряють, прочищають та ремонтують димоходи. Власник сам обирає організацію для перевірки димоходів.

В організації потрібно перевірити дозвіл на перевірку димовентиляційних каналів (видає Держслужби України з питань праці), службові посвідчення її працівників, затверджений список робіт і кошторис перевірки. Після виконання робіт звірити їх із затвердженим переліком і кошторисом.

«Лише після фактичного проведення перевірки димовентканалів у будинку, виконавець робіт оформлює акт перевірки», — зазнчили у «Газмережах».

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янин ошукував людей під виглядом співробітника цвинтаря. Чоловік представлявся співробітником цвинтаря і просив аванс.

Джерело

Новости Харькова